Bij veel organisaties ontstaat pas inzicht in de gemaakte bedrijfskosten op het moment dat de factuur voor de bestelde goederen of diensten is ontvangen. Hierdoor heb je weinig grip op je uitgaven en bestedingen en is de onderhandelingspositie met je leveranciers niet optimaal. Inkoopmanagement biedt een waardevolle toevoeging om je interne inkoopprocessen verder te optimaliseren en zo kosten te besparen. Voor gebruikers van ImageCapture software in combinatie met Exact Globe is hier nu een nieuwe oplossing voor ontwikkeld: Inkoopmanagement met ImageCapture & Shopper;

De voordelen van inkoopmanagement met ImageCapture en Shopper:

  • Een integrale verwerking van alle facturen, met of zonder voorafgaande verplichting
  • Koppelingen met webshops middels OCI (reeds 50 grote leveranciers aangesloten)
  • Kwaliteitsbeoordeling leveranciers
  • Volledige integratie met Shopper en Exact Globe, gebruik van real time data
  • Direct boeken in Exact Globe, actuele inzage in kosten
  • Betaalbare inkoopmanagement oplossing in aansluiting op je factuurverwerkingsproces in ImageCapture
  • Digitale goedkeuring in ImageCapture met gebruik van digitaal archief

Shopper biedt de mogelijkheid om je medewerkers, op basis van rollen en rechten, aanvragen in te laten dienen, te kunnen autoriseren en bestellingen te plaatsen. Hierdoor kun je de aanvraag lager in de organisatie beleggen, zonder dat je controle verliest op je inkoopproces.

Budgetten
Het is in Shopper ook mogelijk om (deel)budgetten in te stellen, je kunt hiervoor gebruik maken van een bevoegdhedenregister. Budgetten kunnen worden aangemaakt op basis van personen, afdelingen of organisatie onderdelen. Bij een aanvraag wordt direct het desbetreffende budget benut. Overschrijdingen worden hierdoor bij de aanvraag direct zichtbaar en dus voorkomen.

Contractbeheer
Ook contractregistraties kun je in Shopper vastleggen per leverancier. Kenmerken zoals kwaliteitsbeoordelingen en expiratiedata kunnen hieraan meegegeven worden. Hierdoor voorkom je bijvoorbeeld stilzwijgende verlenging van contracten.

Scroll naar top