Taxonomie update voor de btw-aangifte

In Exact Globe Next en Exact Compact heeft u de mogelijkheid om de btw- en/of icp-aangifte via Digipoort te versturen naar de Belastingdienst. Dit kunt u uitvoeren via het menupad [Systeem, Algemeen, Aangiftebeheer, Verzenden via Digipoort] in Exact Globe Next of het menupad [Systeem, Algemeen, Verzenden via Digipoort] in Exact Compact.

Voor het versturen van de aangifte wordt op de achtergrond gebruik gemaakt van de Nederlandse taxonomie. Ieder jaar wordt deze taxonomie bijgewerkt op basis van wijzigingen die de Belastingdienst doorgeeft. Exact voert hiervoor wijzigingen door in de software zodat u uw aangiften succesvol via Digipoort kunt blijven aanleveren bij de Belastingdienst.

Hoewel de wijzigingen in deze taxonomie dit jaar beperkt zijn, is er wel een aanpassing noodzakelijk in Exact Globe Next en Exact Compact. Het is belangrijk dat u over deze aanpassingen beschikt voordat u de eerste aangifte voor 2019 verstuurt.

Bij het versturen van de maandelijkse aangifte voor januari, is de deadline voor het versturen eind februari 2019. Bij het versturen van de kwartaalaangifte voor het eerste kwartaal van 2019 is de deadline het eind van april 2019.

Voor die tijd dient u dus over de aangepaste programmatuur te beschikken.

De noodzakelijke wijzigingen zijn beschikbaar vanaf product update 416SP9 en 417SP1.

Bron: Exact Software

Meer informatie of advies nodig? Neem contact met ons op