PROCUREMENT

Grip op je inkoopproces met Exact Purchase to Pay

Wil je innovatief zijn dan anticipeer je effectief op de marktvraag. Daarbij gebruik je ook de kennis van je leveranciers. Met een helder inkoopproces lukt dit, omdat je zicht hebt op toekomstige inkoopkosten. Een goed inkoopsysteem helpt hierbij dankzij solide contractbeheer, budgetbewaking en gedetailleerde rapportages. Exact Purchase to Pay is volledig geïntegreerd in de financiële oplossingen van Exact en maakt complexe inkoopprocessen eenvoudig.

accounting-header-01

Controle over kosten en uitgaven dankzij inkoopsoftware

Exact Purchase to Pay helpt je om de inkoopkosten te beheren. Verbeter de compliance door de inkoopworkflow en het proactieve goedkeuringsproces. Dat leidt tot inzicht en forse kostenbesparingen.

 

P2P-ContractManagement

Jouw voordelen met Exact Purchase to Pay

Exact Purchase to Pay is volledig geïntegreerd met de financiële oplossingen van Exact, het maakt complexe inkoopprocessen eenvoudig.

Helder inzicht in contracten

Contractmanagement stelt je in staat om alle soorten contracten eenvoudig en overzichtelijk vast te leggen en te bewaken. Krijg inzicht in de afgesloten contracten en beheer en vernieuw je contractportefeuille vanuit een betrouwbare basis. Wist je dat je periodieke verplichtingen vanuit contracten vrij kunt laten vallen en automatisch kunt matchen met je facturen? Contractinformatie vormt zo de basis van je inkoop- en bestelproces.

Controle over het gehele bestelproces

Exact Purchase to Pay ondersteunt het gehele inkoop- en bestelproces voor iedere productgroep; van aanvraag, controle tot betaalbaar stellen van de factuur. Je definieert hierbij zelf het goedkeuringsproces. Je voorkomt ongeoorloofde verplichtingen als je vooraf een selectie maakt van catalogi en leveranciers waar medewerkers mogen inkopen. Het resultaat: Grip en controle over het inkoopproces, tijdwinst en minimale foutkans.

Snelle en foutloze factuurverwerking

Met Exact Purchase to Pay automatiseer je de volledige factuurverwerking; van ontvangst tot betaalbaarstelling. De verwerking gaat automatisch als facturen na controle overeenkomen met de geautoriseerde en geaccepteerde orders, we noemen dit 3-way-matching. Dat levert je grote tijdswinst op en dat betekent verlaging van de kosten van factuurafhandeling. Door volledige integratie met de administratie worden stamgegevens op één plek beheerd en worden factuurgegevens direct geboekt in het financiële pakket waar het betaalproces wordt uitgevoerd.

Slimme budgetbewaking

Als budgethouder blijf je verantwoordelijk voor wat je medewerkers inkopen. Daarom wil je sturen op budgetten. Met inkoopsoftware geïntegreerd in je financiële systeem heb je direct inzicht in je budget en kun je dus ook de budget-uitnutting meten. Hoe het werkt? Stel budgetten in op een groot aantal variabelen als kostenplaats, grootboekcode, leverancier, contract, budgethouder, of op een combinatie hiervan. Zo blijf je in controle.

Inzicht door diepgaande rapportages

Krijg scherp zicht op je financiën dankzij rapportages gebaseerd op analyses van je inkoop, uitgaven, contracten en budgetten.

Inhuur van externe mederwerkers

Binnen Exact Purchase-to-Pay kunnen gewerkte uren van externe medewerkers geregistreerd worden. Het inhuurproces ondersteunt het registreren van inhuurcontracten, het invullen van digitale urenbriefjes, het beoordelen van deze urenstaten tot het verzenden van het urenbriefje naar de leverancier en de factuurmatching.

Je business altijd en overal kunnen runnen

Vanuit huis, bij je klant of op kantoor; de software van Exact werkt overal. Beheer je belangrijke gegevens via laptop, smartphone en tablet. Exact ondersteunt je groei én uitdagingen, zodat je bedrijf kan blijven draaien. Wat er ook gebeurt.

Benieuwd welke oplossing het beste
bij JOUW bedrijf past?

Scroll naar top