Veranderingen HR en wet- en regelgeving in 2022

rules, hand, write

Prinsjesdag 2021: Veranderingen op het gebied van HR & Wet- en regelgeving

Op Prinsjesdag zijn de nieuwe plannen gepresenteerd door het demissionair kabinet voor 2022.

Lees hier meer over enkele veranderingen op het gebied van HR en wet- en regelgeving:

  • Thuiswerkvergoeding

Vanaf 1 januari 2022 mogen werkgevers werknemers die thuiswerken een onbelaste vergoeding geven van maximaal 2 euro per dag. Met deze thuiswerkkostenvergoeding kunnen de extra uitgaven van thuiswerkers gecompenseerd worden.

De onbelaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer blijft ook bestaan. Deze vergoeding is maximaal 0,19 euro per kilometer. Als werkgever moet je kiezen welke van de twee vergoedingen je toepast: óf de thuiswerkkostenvergoeding, óf de reiskostenvergoeding.

  • STAP-budget

Werknemers kunnen zelfstandig met behulp van een subsidie werken aan hun scholing en ontwikkeling. Vanaf 1 maart 2022 is voor het volgen van een opleiding en ontwikkeling een budget van € 1.000 per persoon per jaar beschikbaar.

  • Bijtelling lease auto

Voor privégebruik van leaseauto’s moet je een bedrag van de cataloguswaarde optellen bij je belastbare inkomen. Normaal gesproken is dit 22% van de cataloguswaarde.

In 2021 ligt het bijtellingstarief voor elektrische auto’s op 12 procent en dat stijgt in 2022 naar 16 procent van de cataloguswaarde.

Daarbij gaat de catalogusprijs waarover de korting op het bijtellingspercentage geldt omlaag. In 2021 gold 12 procent bijtelling tot een waarde van 40.000 euro. In 2022 wordt dat 35.000 euro. Daarboven betaal je het hoge bijtellingstarief van 22 procent.

  • Betaald ouderschapsverlof

In 2022 wordt het betaald ouderschapsverlof voor beide ouders ingevoerd. Vanaf 2 augustus krijgen ouders de kans om negen weken betaald verlof op te nemen om tijd met het pasgeboren kind door te brengen. De tijd kan tussen partners verdeeld worden. Om ervoor te zorgen dat meer mensen kunnen kiezen hoe ze werk en zorg combineren, krijgen ouders voortaan de eerste negen weken een uitkering van 50 procent van hun dagloon (tot 50 procent van het maximum dagloon).

  • Opschorting 30% bij overwerk

In 2021 heeft het kabinet de 30% overwerkregeling tijdelijk helemaal opgeschort. Vanaf 1 januari 2022 geldt de 30%-toets weer voor alle werkgevers.

  • Belastingtarieven en heffingskortingen

Wil je meer weten over deze wijzigingen en de gevolgen die dit voor je automatisering heeft?

Neem via onderstaande knop contact met ons op!

Scroll naar top